KAKO IZGLEDA JEDAN TRENENIG BJJ U CAIO TERRA ACADEMY BEOGRAD

 

KAKO IZGLEDA JEDAN TRENENIG BJJ U CAIO TERRA ACADEMY BEOGRAD

 

Ako ste se ikad bavili nekim sportom onda vam je već poznato da se na trening dolazi deset do petnaest minuta ranije, da bi se svi presvukli i trening počeo na vreme. Ipak mnogi članovi u “Caio Terra Academy Beograd” dolaze i dosta ranije kako bi samostalno provežbali naučeno. Ali da se vratimo na samu strukturu treninga.

Svaki trening počinjemo pravilnim zagrevanjem i razgibavanjem. Slede specifične vežbe pokretljivosti. Početnicima se daje posebna pažnja tokom ovog dela treninga jer su sve vežbe neophodne za savladavanje tehnika borbe.

Nakon kratke pauze za vodu pristupamo temeljnoj demostraciji i objašnjavanju samih tehnika. U “CTA Belgrade” koristimo najmodernije programe i sisteme po kojima radimo i svi su testirani na najvišem svetskom nivou. Samim tim imamo odgovore na sve probleme vezane za BJJ ili način da dodjemo do odgovora.

Kada se uverimo da je većina članova uvežbala zadate tehnike, prelazimo na takozvani dril kako bi popravili tajming i preciznost izvodjenja istih.

I polako se približavamo omiljenom delu treninga većine vežbača, a to su sparinzi ili borbe.

Uvek se počinje sa nekoliko rundi laganog sparinga u kojima svako ima jasne zadatke a povezani su sa prethodno uvežbanim tehnikama. Takve sparinge nazivamo “specific” ili situacioni sparinzi.

Na kraju slede slobodne borbe ili otvoreni sparinzi. Borbe su uvek kontrolisane i prilagodjene svim nivoima tako da i početnici mogu da se oprobaju sa naprednim vežbačima, bez straha da će biti povredjeni ili poniženi. U stvari svi početnici se rado odlučuju na ovakve sparinge jer uvek dobijaju objašnjenje gde greše i uputsva kako da to isprave.

Po zavrsetku treninga svim vežbačima se savetuje istezanje ili ako je poslednji trening tog dana mogu i dodatno da vežbaju.

 

BJJ CTA Beograd